Vecka 4

Vecka 4
När jag kom till gården fanns det 18 hästar som var igång, under denna vecka har vi fått 30 hästar som på något sätt ska tas hand om. Allt från duktiga polohästar till unghästar som precis blivit inridna, vilket betyder att vi har fått mer att göra! 

För övrigt har denna vecka varit kanska brutal och dum...

Fredagen var en vanlig dag med sets på morgonen och småjobb på eftermiddagen. Michelle ville ha hjälp med några ärenden i Kyneton så jag och Ea åkte dit. Vi tog hennes bil och i hennes bil var hennes två hundar Nemo och Wiggel, vilka fick följa med på uppdraget. I byn parkerade vi, lämna bilen med hundarna och fixa det vi skulle. När vi kommer tillbaka är hundarna borta... Vi sprang runt, leta, ropa, fråga folk och kunde inte hitta dom. Till slut ringde vi Michelle och berätta att vi hade tappat bort hundarna... Vilket var hemskt. Hon å andra sidan bara skrattar åt oss. "Va, har vi tappat bort hundarna? Hur har ni lyckats med det?" Och skrattar. Hon antyder att hennes man Bucks kanske kan ha tagit dom om han sett dom i bilen så vi kör hem till Michelle. Mycket riktigt är Bucks hemma, med hundarna. Detta var tydligen Bucks sätt att skämta med oss, om vi var arga! Vi planerar en ljuv hämnd... 

Helgen var menad att vi skulle ha polomatcher hemma men på grund av regn så ställdes det in på lördagen. Trots detta åt vi mat tillsammans med ett gäng från poloklubben. Jag och Ea gick hem vid 00, medan de andra tydligen drack öl till 04.... Trots detta spelades två matcher på söndagen. Vi åkte till gården straxt innan 8 men kom inte riktigt upp för den långa branta backen förens vår bil gav upp för att den tydligen inte hade någon bensin... Därför fick vi rulla bakåt 100 meter in på en grusväg med en bil som knappt har några bromsar... Dumma bil. Polon gick bra överlag och vi slutade ganska tidligt vilket var ganska skönt. 

På måndagen var vi lediga och åkte in till Melbourne och tittade på bio! Vi såg hungerspelen och den var superbra! Utöver detta hitta vi en enorm galleria som vi strosa runt i. 

Tisdagen var en skitdag. Redan på morgonen när vi skulle fodra bet en unghäst mig mitt i ryggen så jag har ett redigt märke... Efter det kunde jag inte göra så mycket så jag tvätta, städa och plocka lite i stallet. 

Onsdag var ännu en skitdag. När vi kommer till stallet är Dan och Jock redan på gården och ska rida två unghästar. Vi hinner inte ens börja fodra förens en av unghästarna reser sig på bakbenen, faller rakt bakåt, över ryggen och slår i nacken i backen och dör... För att hästen skulle dö snabbt så kom en man på gården och sköt den. Jag och Ea åkte iväg bara för att slippa se allt och när vi kom tillbaka 30 min senare var hästen borta. Förutom att hästen dog så var dagen otroligt blåsig så vi sluta tidigt för att ingen orkade med all blåst. Därför åkte vi till the main house och titta på film och åt pizza med Dan och Jock. 

Torsdagen var en okej jag. Jag red för första gången sedan hästen bet mig vilket gick bra. Vi gjorde ett par sets, tog in hö, lämna två hästar hos veterinären och vanliga stallsysslor innan vi sluta. 

För övrigt så härdar en del stora bränder så att en del människor  faktist dör om dagen... Men inget är riktigt nära här 😊 Nu hoppas vi bara att nästa vecka blir bättre! 


Trötta hästar 


Jul i Melbourne 


Galleria i Melbourne 


Biotime! 


Utsikten från vår stuga 


Australiensisk kaka 


För alla har en kalv på tomten i Australien