28.01.17

Från Phnom Penh åkte vi buss och så småningom om färja över till Koh Rong! Men så enkelt ska vi inte ha det. Efter ca en timmes bussresa blev vi stoppade av polis/militär och vår buss fick inte fortsätta åka, varför vet vi fortfarande inte. Kontentan var att vi fick vända, åka en timme tillbaka, och vänta där en timme på en ny buss i en timme. Vi hade alltså varit "på rull" i tre timmar utan att tagit oss någonstans... Hur som, vi puttrade på i vår buss, för att inse att vår buss var så sen att vi missade vår färja till Koh Rong... Lyckades dock hitta en supersnäll och organiserad man som fixade så att vi kunde ta nästa färja och att de väntade på oss, tack till dig! 

Väl på Koh Rong möttes vi av ett paradis! Stranden var otroligt vacker och vi bodde precis vid den lilla bargatan, som mer eller mindre var enda civilisationen på ön! 

Vårt stop här hade kunnat vara som att leva i en dröm, men icke... För under en och samma natt lyckas 3 av 4 av oss att bli matförgiftad, samtidigt som vi såg ett flertal stora råttor på rummet när vi skulle sova mellan allt illamående. Vid 5 tiden på morgonen flydde vi från råttrummet och hostelet och flyttade in på ett annat hostel. 

När vi återhämtas någorlunda en dag senare så åkte vi ut på en båt tur med snorkling, fiske, long beach, middag på båten i solnedgången och till slut simmade i mörkret med plankton som lyste! 

Dagen efter åkte vi vidare från Koh Rong till Phu Quoc i Vietnam!!

-