Åter hemma!

Ja men då har jag hunnit vara hemma en vecka och mycket har ju hänt! Första veckan hemma var en hektiskt vecka med kära återseende, middagar, födelsedag, student och tyvärr en begravning. Jag har haft en otrolig resa på många olika sätt. Det har varit ett sant äventyr med berg och dalar, ser jag tillbaka på resan nu har den dock varit underbar. Även om saker gick lite galet ibland så ångrar jag inget! Oavsett vart eller hur man funderar på att åka iväg så kommer jag säga åk! Jag har haft fantastiska upplevelser, träffat vänner för livet och minnerna är så många att jag inte vet vart jag ska börja!

Livet går dock vidare och nu är jag hemma i Sverige, för ett tag... Första dagen jag var hemma välkomnades jag av mina underbara vänner som slutade med en lång kväll full av historier och skratt!

Någon dag senare var det begravning för min farfar som gick bort under tiden jag var i Australien. Jag har aldrig tidigare varit på någon begravning så för mig blev det en liten chock. Som andra begravningar var det väldigt sorgligt. Familj, släktband vänner var där. Några grät, andra höll allt inom sig. Jag måste dock få säga att jag gick från att vara väldigt upprörd till lugn. Det gav mig lugn att se hur många människor som brydde sig om min farfar och fick mig att inse att min farfar var så mycket mer än bara min farfar.

Några dagar senare var det dags för lilla mig att fylla 20! Dagen till ära spenderades i Stockholm med Emelie. Utan egentligen ha gjort något märkvärdigt så blev det en väldigt bra dag! Ibland behöver inte allt vara så stort och pampigt för att bli bäst.

Att det var studenttider gick ju inte heller att missa. Följande dagar åkte jag runt och minglade, åt och drack. Studentmottagningar visade sig vara ett snabbt och enkelt sätt att träffa massa vänner och släkt. Första mottagningen jag var på var hemma hos min vän Karolina.

Senare samma kväll åkte jag vidare till en mottagning i Märsta. Man är ju inte hungrig efter dagar som dessa, det kan jag lova!

Dagen efter åkte jag och mamma in till Stockholm igen för att äta mat i Kungsträdgården där det var matfestival. Galet mycket folk då det samtidigt var Stockholm maraton, men efter en del krånglande hit och dit fick vi både mat och glass samtidigt som vi iakttog matlagningstävligar.

Sedan var det ju dags för Sveriges nationaldag. Mamma och jag begav oss till Märsta och blev glatt överraskade med god mat, fin skönsång och marknad! Borta bra men hemma bäst liksom.

Att resa runt och leva drömmen är inte helt gratis... Så nu när jag var hemma var det faktist dags att börja jobba. Ärligt talat så var jag ganska uppgiven på att inte göra något. Jag fick snabb ett jobb på ett café i Sigtuna där jag nu har jobbat ett par veckor. Det tog ett tag att anpassa sig vid att vara tillbaka i arbetslivet och att lära sig allt på det nya jobbet, men nu stormtrivs jag!

Sedan var det åter igen dags för studentfirande då min kusin tog studenten. Jag och pappa begav oss till Örebro och bevittnade både utspring och flakturer. Efter mottagningen rullade vi hem igen, mätta och full av energi efter en trevlig stund!

Följande dagar bestod av jobb och småäventyr. Vi hade lite släkt hemma för att fira att någon precis hade fyllt 20. Till min stora glada förvåning kom oväntade men efterlängtade gäster från Småland! Tur att mamma och jag handlat alldeles för mycket mat.

Jag och mamma åkte lite spontant och upplevde invigningen av Bro Park. Kul att ha sett det även om det inte var värdens pampigaste grej.

Midsommar firade jag i år med goda vänner i Sigtuna. God traditonell mat och snapsvisor, kan det blir mer midsommar än så, nej. Vi var även ner på stan och kolla in midsommarstången och alla dansande grodor. Inget avancerat, men så lyckat!

Glad midsommar på er!