Rainbow Beach - Fraser Island

 
Rainbow Beach är ingen stor by. Det är i princip bara en liten gata, ett par hostel och en strand. Anledningen till att det kommer så många hit som det gör fast det är så litet är för att det är enkelt att ta sig från Rainbow Beach till Fraser Island.
 
När vi kom till Rainbow Beach gick vi i lite affärer men mest hängde vi på stranden. Och visst skulle det bli en uplevelse! Vi låg och sola straxt under ett utkiknings torn. Från detta torn hör vi ett larm som liknar ett högt brandlarm. Hajlarmet. En surfare hade sett en haj intills hans surfbräda när han var ch surfa 50 meter från där vi log. Standen spärrades av och en liten gummibåt åkte ut och patrullera stranden. När hajen inte hade synts till på en kvart öppna de stranden igen. Kändes sådär att bada efteråt i alla fall. 
 
Efter en noggran genomgång om alla faror på Fraser Island fick vi en dag senare ge oss av till Fraser Island. En av de speciella grejerna med Fraser är att vi själva fick föra våran bil, på stranden. Om ni tror att vi utnyttja 4-hjulsdriften här i Sverige så har ni fel. Vi körde i djup sand, i havet, upp för stup och ner för stup, lite läskigt men väldigt kul!
 
 
Första stoppet efter att vi kom över på ön (med färja), var Lake Mckenzie. En helt otrolig sjö med helt turkost vatten, utan photoshop! Här simma vi runt och fotatde allt vi kunde innan vi gav oss iväg igen!
 
 
Vad vore en resa utan lite svenska girl power? Man träffar människor från hela världen men vad är oddsen att jag reste nästan hela östkusten men tre tjejer jag aldrig träffat förut från Sollentuna? Avsett oddesen så hände det och det är jag otroligt tacksam över för min resa hade inte varit densamma utan någon av er.
 
 
Och appropå svenskar och odds. Grabbarna jag hitta i Sydney som spontant följde med mig på häst race, dom återfann jag på Fraser med den gyllende påsen i högsta hugg!
 
 
Famous shipwreck on Fraser Island
 
 
Bästa bilen, Dessert Eagle
 
 
Besöket avslutades i Hangover Creek, ett passande namn och ett bra avslut på en grym lite road, or off road trip!